Hvad er ego?

Når jeg bruger ordet ego, så henviser jeg til det menneskelige ego, men hvad peger jeg egentlig på, når jeg bruger ordet ego?

Når et menneske finder oplevelsen af sig selv i tanker, så opstår der hvad jeg kalder et ego. Når vi finder oplevelsen af os selv i vores tanker, så er selve ideen om hvem vi er – en idé…

Det vil sige, at der er tale om en beskrivelse i ord, altså en fortælling.

Egoet er således en indre kommentator som kontinuerligt holder en fortælling kørende, dette kaldes også nogle gange for “stemmen i hovedet”.

Dette er den helt “normale” tilstand for anslået op mod 99% af Jordens befolkning.

At finde oplevelsen af sig selv i en fortælling er ikke forkert som sådan, det har blot nogle helt uundgåelige konsekvenser.

En af de mest markante konsekvenser er usikkerhed og nervøsitet. Eftersom en idé blot er en idé, så eksisterer den ikke reelt, og derfor er den konstant truet mod at blive afsløret som sådan. Dette skaber usikkerhed eller ligefrem frygt ved det menneske der har opbygget sit eget selv-billede i tankestrømmen.

Resultatet af denne frygt kommer oftest til udtryk som konflikt. Indre konflikt som typisk i større eller mindre omfang manifesterer sig i den ydre verden.

En anden uundgåelig konsekvens er en følelse af at der er noget der mangler. Altså at man mangler et eller andet før man kan være lykkelig, fredfyldt eller blot tilfreds.

Oplevelsen af konflikt samt oplevelsen af at der er noget der mangler dikterer så i større eller mindre grad alt hvad man foretager sig, og det er denne helt automatiske impuls der er en medvirkende årsag til at flere og flere mennesker stopper op og stiller sig selv spørgsmålet: Hvad er det egentlig der foregår? Inde i mig selv, samt i den ydre verden?

Når dette sker, så er der en potentiel åbning. En åbning hvor dette menneske potentielt gennemskuer den indre kommentator som værende det den er, og ud af det opstår der spontan frihed, samt en følelse af lettelse.

Hvis du er i tvivl om du er den indre fortælling, så anbefaler jeg at du stiller dig selv spørgsmålet:

Hvis jeg stopper med at tænke i 10 sekunder, er jeg her så stadig i den periode hvor jeg ikke tænker?

– og når du så har svaret på dette, så undersøg hvor dette svar kommer fra.

God fornøjelse.

Kh.
HC

Hvad mener du? Lad mig høre fra dig i kommentar boksen her nedenfor. Eller del gerne dette indlæg på de sociale medier via knapperne.