Hvad er “Awakening”?

Hvad betyder det egentligt “at vågne op” til virkeligheden?

Lad mig prøve at tegne et billede for dig.

Forestil dig, at du er på rejse i et tog. Men dette er ikke nogen helt almindelig rejse, for alle vinduer er dækket med mørklægningsgardiner. Det er ganske enkelt umuligt at se ud af toget, ja rent faktisk så har du aldrig set ud af toget, og du aner ikke, at der eksisterer en verden udenfor toget.

Ikke at du selv ved at mørklægningsgardinerne er nede, du er blot blevet født og opdraget ind i den overbevisnings verden, at alt hvad der eksisterer, er hvad du oplever inde i toget.

Du har alle dine venner med. I hygger jer og har det sjovt. Men efter nogen tid så begynder det at irritere dig, at verden hele tiden er i bevægelse, det er ikke til at finde ro noget sted. Dette er naturligvis blot virkeligheden som er i bevægelse (toget der kører), men det ved du ikke.

Du syntes også at dit liv er ensformigt, og, at der aldrig rigtig sker noget nyt.
Dette er naturligvis blot fordi du opholder dig i en lille togvogn, og du har ingen anelse om hvad du bevæger dig igennem.

Fordi i som opholder jer sammen i toget, oplever den samme relative virkelighed, så bekræfter i kontinuerligt hinanden i, at hvad i oplever er virkeligheden.

Dette er din relative virkelighed. For dig er det den endegyldige virkelighed, for du aner ikke at der eksisterer noget uden for den.

Sådan lever rent faktisk op mod 99% alle mennesker på Jorden. Jeg siger ikke at dette er forkert, alt hvad jeg siger er, at det er et ubevidst liv, levet i en snæver og lille samt relativ verden.

Men selv om det er en relativ virkelighed, så opleves den for dig, som værende den endegyldige virkelighed, og derfor forsvarer du den. Du er rent faktisk ikke interesseret i at undersøge din virkelighed. Selve ideen om at der eksisterer en verden udenfor din virkelighed er skræmmende for dig, for hvis det var sandt, så ville alt hvad du indtil dette øjeblik havde bygget dit liv på, være en misforståelse!

Derfor er der noget i dig, som hellere vil klamrer sig til den idé om virkeligheden som du allerede bærer på, for alternativet foruroliger dig.

At åbne sig op overfor den mulighed, at intet nødvendigvis virkeligt er hvad vi tror det er, er en irrationel impuls. Netop fordi det tvinger os til at stille spørgsmål ved alt hvad vi tror på, ja rent faktisk så tvinger det os til at stille spørgsmål ved selve vores fundament – hvem er jeg?

At gøre dette, kræver at du har en mistanke om, at der noget der ikke rigtigt passer. At der er et eller andet ved det du oplever, som forekommer at være kunstigt. Det kræver at der er en “revne” så lyset kan skinne igennem.

Hvis du når dertil, så er det muligt, at du lister dig over til gardinerne, løfter dem forsigtigt ud, og så vil du blive forbløffet over at opdage, at toget bevæger sig gennem edens have. Du havde blot aldrig set det, fordi du var for optaget af at forsvare din relative virkelighed.

Hvis du gør dette, så “vågner du op” ud af din forestillings verden, og du opdager, at intet er som det du troede. Du opdager at du ikke er hvad du troede.

Den eneste “vej” dertil, er en villighed til at stille spørgsmål til alt hvad du nu tror på, at undersøge alt på ny, fordi du vil kende sandheden. Ikke den sandhed du er blevet lært, men den sandhed som ER.

Dette er awakening…..

PS. I dette efteråret 2014 vil jeg lave en række online live events som du er velkommen til at deltage i. Du kan læse mere her.