Bevidst nærvær for begyndere (bog)

Bevidst nærvær for begyndere

Er det dig, der tænker dine tanker, eller, er det dine tanker, der tænker dig? Der er en god chance for, at du aldrig har stillet dig selv dette spørgsmål, men prøv for et kort øjeblik, at stoppe op, og undersøge dette spørgsmål.

Prøv at tømme dit hoved for tanker, og observer blot dig selv, iagttag dit sind. Hvor lang tid går der, før du bliver klar over, at dit sind er startet med at tænke tanker, sådan helt af sig selv?

For mange er det en a-ha oplevelse af de helt store, at opdage, at tankerne nærmest har deres eget liv. Men den helt store a-ha oplevelse, kommer som oftest først, når det går op for en selv, at man kan være iagttager, af sine egne tanker.

Dette, at man kan iagttage sine egne tanker, viser tydeligt, at den man er i sin essens, ikke udgøres af det man oplever i sine tanker, at der findes noget bagved, noget som kan være bevidst om tankerne.

For mange er dette den første oplevelse, af det bevidste nærvær.

Bogen indeholder en mængde tekster, som er en invitation til undersøgelse. En invitation til undersøgelse af eget sind, af egne tanker.